Licentieaanvraag

Nut en voordelen van een licentie
Het is bij de KNLTB aangesloten tennisverenigingen volgens het Algemeen Reglement van de KNLTB (artikel 5, lid 4) verboden les te laten geven door tennisleraren die niet in het bezit zijn van een geldige door de KNLTB verstrekte tennislerarenlicentie. Als u op (de banen van) een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging les wilt geven, moet u dus in het bezit zijn van een geldige licentie.

Ook als u wel een erkend tennislerarendiploma heeft maar op dit moment geen les geeft, is het aanvragen van de licentie interessant.

Bent u in het bezit van een geldige licentie, dan ontvangt u o.a. automatisch een uitnodiging voor de deelname aan de KNLTB-applicatiecursussen (bijscholingscursussen), workshops etc. en krijgt u gratis het KNLTB-blad Centre Court door de brievenbus. Bovendien ontvangt u de digitale nieuwsbrief.

Verlengen of opnieuw aanvragen
Voor het verlengen van de licentie of het opnieuw aanvragen van een licentie, kunt u terecht bij ‘mijnKNLTB’ > ‘mijn rol’ > ‘aanvragen licentie’. U ontvangt dinsdag 7 januari in de loop van de middag een inlogcode voor ‘mijnKNLTB’.

Indien u voor het eerst een licentie aanvraagt, dient u kopieën van uw behaalde diploma('s)/certificaten naar de KNLTB op te sturen (per post dan wel gescand per e-mail naar beroepsopleidingen@knltb.nl).

Buitenlandse opleiding
Diegenen die ooit in het buitenland voor (een) tennisleraaropleiding(en) slaagden dienen de benodigde informatie aan te leveren volgens onderstaand document (dat hieronder ook in het Engels beschikbaar is), om daarmee gelijkstelling aan een Nederlandse licentie aan te vragen. U kunt het document opsturen naar de KNLTB, afdeling Beroepsopleidingen, Postbus 1617, 3800 BP Amersfoort of in gescande vorm mailen naar beroepsopleidingen@knltb.nl.

Formulier buitenlandse opleiding
Application form Dutch license