Olympische Spelen 2012

Van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 vinden in Londen de Olympische Spelen plaats. Het olympisch tennistoernooi staat van 28 juli tot en met 5 augustus op de grasbanen van Wimbledon op het programma.

Er wordt zowel voor de dames als de heren in drie categorieën gespeeld: enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel.

Voor het eerst sinds 1996 namen er Nederlandse tennissers deel aan het herentoernooi op de Spelen. Helaas kwam er voor Robin Haase zowel in het enkelspel als in het dubbelspel met Jean-Julien Rojer al na één ronde een einde aan het Olympische avontuur. Haase, die vlak voor de Spelen nog zijn ATP-titel in Kitzbühel met succes had verdedigd, verloor in het enkelspel met twee keer 6-3 van de Fransman Richard Gasquet. In het dubbelspel ging het Nederlandse Davis Cup-duo in drie sets onderuit tegen het Indiase koppel Leander Paes/Vishnu Vardhan: 6-7, 6-4, 2-6. De ervaren Paes is een erkend dubbelspecialist, die al zeven Grand Slams won en ooit nummer één van de wereld was in het dubbelspel. 

Nederlandse lijnrechter
Nederland is bij de Olympische Spelen ook vertegenwoordigd door lijnrechter Sven Vermeulen. Klik hier voor een filmpje van Tennis TV over Vermeulen en Frank Vrins, die voor de derde keer naar de Paralympische Spelen gaat als arbiter.

Meer informatie:

Olympisch tennistoernooi
Programma olympisch tennistoernooi
Locatie olympisch tennistoernooi