Jongens dubbel volley

Vanaf september 2020 starten met instroomtrainingen

De afgelopen periode heeft de KNLTB de route naar de top geëvalueerd. Daarin zijn een aantal punten naar voren gekomen om deze route beter te faciliteren. Denk aan de certificering van tennisscholen, het wellicht gecentraliseerd trainen vanaf 14/15 jaar en het invoeren van de instroomtrainingen. We denken dat deze aanpassingen goed zijn voor de toekomst van tennis in Nederland.

Kinderen met cluboverstijgend niveau 

Als KNLTB willen we vooral actiever betrokken zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar. Daarom starten we in september 2020 met instroomtrainingen voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Deze trainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis.

Deze additionele training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze ook weer langer lid blijven van de eigen vereniging en meer wedstrijden zullen spelen. Voor de KNLTB is dit tevens een manier om talent te herkennen. Om ervoor te zorgen dat de trainingen van een dusdanig hoog niveau zijn, zullen we ook het niveau van de trainers verbeteren. Ook de ouders brengen we meer bij elkaar, zodat ze kennis met elkaar kunnen delen omtrent jeugdtennis. 

Technisch Directeur Jacco Eltingh licht in onderstaande videoboodschap toe waarom instroomtrainingen zo belangrijk zijn voor het Nederlandse tennis. Ook kun je zijn blog over dit onderwerp lezen voor meer informatie.

Meld je nu aan 

Tennisscholen (al dan niet gecertificeerd), tennisleraren en andere organisaties die instroomtrainingen willen verzorgen kunnen controleren of ze in aanmerking komen en vervolgens de vragenlijst invullen. Ze hebben een maand de tijd om een pitch in te dienen. Aansluitend heeft de KNLTB zes weken nodig om de pitches goed door te nemen en tot de eerste instroomlocaties te komen. Meer informatie vind je op deze pagina. Ook kun je een e-mail sturen naar jeugdopleiding@knltb.nl.