Wildcards

Voor een aantal internationale toernooien in Nederland kun je een wildcard aanvragen.

Aanvragen wildcard

Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard bij een internationaal toernooi in Nederland, moeten een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Als je een aanvraag voor een wildcard indient, moet je je daarnaast ook nog daadwerkelijk inschrijven voor dat toernooi.

TE- en ITF jeugdtoernooien 

Futures en Challengers

  • Het aanvragen van wildcards voor Amstelveen Future 2017 was mogelijk van 19 juni 2017 tot en met 29 juni 2017.
  • Het aanvragen van wildcards voor de ATP Challenger The Hague Open is alleen mogelijk via de toernooiorganisatie. 
  • Het aanvragen van wildcards voor Rabobank Future Oldenzaal 2017 is mogelijk van dinsdag 25 juli 2017 tot en met donderdag 3 augustus 2017.
  • Het aanvragen van wildcards voor Future Rotterdam Open 2017 is mogelijk van dinsdag 1 augustus 2017 tot en met donderdag 10 augustus 2017.
  • Het aanvragen van wildcards voor Future Focus Tennis Only Open 2017 is mogelijk van dinsdag 8 augustus 2017 tot en met donderdag 17 augustus 2017.
  • Het aanvragen van wildcards voor de ATP Challenger TEAN International is alleen mogelijk via de toernooiorganisatie.

Toekenning wildcards

De toekenning van de Wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals bijvoorbeeld leeftijd, ranking en vorm. De Wildcards worden uiterlijk de vrijdag voor aanvang van het toernooi bekendgemaakt.

KNLTB Wildcard Toernooi

Om de Nederlandse jeugd een goede kans te geven om zich te plaatsen voor de Futures in eigen land organiseert de KNLTB in de week voorafgaand aan de eerste reeks van Futures een zogeheten Wildcardtoernooi. 

Klik hier voor meer informatie over de inschrijving en de voorwaarden van het Wildcard Toernooi 2017 (12 t/m 16 juni).