06 juni - 12 juni

Ricoh Open 2016

Locatie:
Autotron
Plaats:
Rosmalen

De Ricoh Open, het enige gemengde WTA/ATP-toernooi van Nederland, vindt plaats van 6 tot en met 12 juni op het Autotron Rosmalen.

De vaandeldragers van het Nederlandse tennis (Robin Haase en Kiki Bertens) zijn van de partij op het Ricoh Open in Rosmalen, dat verder een aantrekkelijk deelnemersveld heeft bij zowel de mannen als de vrouwen. De startlijst van het ATP 250-evenement wordt aangevoerd door top tien-speler Richard Gasquet. Onder meer verliezend finaliste Belinda Bencic en titelverdedigster Camila Giorgi zijn publiekstrekkers van het WTA-toernooi. Meer interessante namen zijn die van Bernard Tomic (ATP-22), Alexandr Dolgopolov (ATP-28), Ivo Karlovic (ATP-31), Fernando Verdasco (ATP-51), Jelena Jankovic (WTA-23), Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-26). Kristina Mladenovic (WTA-27) en Eugenie Bouchard (WTA-46).

Activiteiten rondom toernooi

Naast internationaal toptennis (van 6 tot en met 12 juni) op het terrein van Autotron Rosmalen is er volop actie te beleven voor de bezoekers. Kinderen kunnen zich uitleven op de zogenaamde Tenniskidsbaantjes, er is beachtennis plus een padelbaantje en tijdens Kidsday (woensdag) is er onder meer een persconferentie voor de kinderen met echte profs die vragen beantwoorden. Net als tijdens Davis Cup en Fed Cup-weekeinden is er ook weer een KNLTB Volley Challenge.

Oranje boven

Geen toernooi op de ATP- of WTA-tour dat zoveel verschillende Nederlandse winnaars en finalisten heeft gekend als het grastoernooi in Rosmalen. Een overzicht van de beste Nederlandse prestaties door de jaren heen vind je hier.