Schoofs verrast Krajicek in eerste ronde

Bibiane Schoofs is na een sterk optreden tegen Michaëlla Krajicek doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNLTB Tennis Masters.

De Gelderse, dit seizoen lang uit de roulatie door blessureleed, klopte Krajicek met 7-5, 2-6, 6-3. Angelique van der Meet is de volgende tegenstandster van Schoofs.

Schoofs retourneerde bij vlagen ijzersterk op de toch niet misselijke services van Krajicek, die sterk terugkwam in de tweede set. In de beslissende set nam Schoofs een break voorsprong, maar deze maakte Krajicek goed. Schoofs leek haar eigen glazen in te gooien. Op 4-2 kreeg ze meerdere kansen om de marge naar drie games te tillen, maar Krajicek brak terug.

Door een paar onnodige foutjes van Krajicek kwam Schoofs echter meteen weer een break voor en deze gaf ze niet meer uit handen. Krajicek, viervoudig kampioene, werkte nog één wedstrijdpunt weg met een gelukkige netbal, maar capituleerde op het tweede.