Eerste toernooizege Wacanno

Eva Wacanno heeft in Macon, Frankrijk, voor het eerst een ITF-toernooi op haar naam geschreven in het enkelspel. De Nederlandse was als vijfde geplaatst op het indoortoernooi (10,000 dollar) en rekende in de finale af met de Francaise Harmony Tan.

Waccano was met 6-1, 7-6 (4) de sterkste. Door de toernooizege maakt de deze maand 23 jaar geworden tennisster een dusdanige sprong op de wereldranglijst dat ze volgende week voor het eerst in de top vijfhonderd staat.

De punten hiervoor worden pas volgende week doorberekend. Wacanno is op de wereldranglijst van maandag 24 februari de nummer 514.

Demi Schuurs, met wie Wacanno vorig seizoen menig dubbeltitel op de ITF-tour veroverde, haalde afgelopen week de halve finales in Sharm El Sheikh (10,000 dollar). Als qualifier stuitte ze bij de laatste vier op de als vierde geplaatste Ana Veselinovic.