Monteban maakt het Smit één set lastig

Jasper Smit is ondanks een stroeve start tegen Paul Monteban doorgedrongen tot de halve finales van de KNLTB NRT Masters.

De nummer twee van de plaatsingslijst klopte de als achtste geplaatste Monteban met 3-6, 6-1, 6-2. Smit speelt in de halve finales tegen Jesse Timmermans, die verrassend afrekende met de als derde geplaatste Tim van Terheijden: 6-1, 1-6, 7-5. Smit won de voorloper van de KNLTB NRT Masters, de Nationale Tennis Kampioenschappen, maar liefst vijf keer. Op de laatste editie, in 2012, verloor hij de finale van Mark de Jong.

De winnaar van de NTK mocht zich altijd een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Die titel wordt sinds 2012 vergeven aan de winnaar van de KNLTB Tennis Masters, aan het einde van het seizoen. De winnaar van de NRT Masters verdient een ticket voor de Tennis Masters in Rotterdam.Vorig jaar was dat Nick van der Meer, die in 2005 ook al eens de NTK won.

De als eerste geplaatste Van der Meer heeft op weg naar de laatste vier nog geen set afgestaan. Tegen Botic van de Zandschulp had hij het één set lastig: 7-5, 6-2. Van der Meer speelt voor een finaleplaats tegen Sander Arends. De nummer vier van de plaatsingslijst versloeg Robert Constantinovici (7) met 3-6, 6-4, 6-4.

Bij de vrouwen zien de halve finales er als volgt uit:

Olga Kalyuzhnaya (1) - Inger van Dijkman

Nicole Thijssen (3) - Daniëlle Harmsen (2)

 

Halve finales herendubbelspel:

Stephan Gerritsen/Jasper Smit - Mark Geurts/Erik Goris of Kevin Benning/Yannick Zenden

Stijn de Gier/Jesse Timmermans - Sander Arends/Niels Lootsma

Halve finales damesdubbelspel:

Nicole Thijssen/Mandy Wagemaker - Inge Hendrikx/Tiffany Höberth

Daniëlla Harmsen/Olga Kalyuzhnaya - Arianne Hartono/Joany Pontjodikromo of Kim Kilsdonk/Nicolette van Uitetrt