Titelprolongatie Harmsen in Raalte

Danielle Harmsen heeft voor het tweede jaar op rij de KNLTB NRT Masters in Raalte gewonnen. Bij de mannen ging de zege naar Jasper Smit.

De als tweede geplaatste Harmsen was met 7-6 (4) en 6-2 te sterk voor de nummer één van de plaatsingslijst, Olga Kalyuzhnaya. "Olga was niet helemaal fit. Ze had last van blaren. En Danielle heeft met haar linkshandigheid een spelletje waar ze het Olga erg lastig mee kan maken", zag toernooileider Floris Kilian.

Bij de mannen zag Kilian een spannende eindstrijd tussen Jasper Smit en Nick van der Meer. Smit versloeg de titelverdediger met 7-6 (5), 6-3. "Nick was in de halve finale erg goed. Qua niveau zitten Jasper en Nick dicht bij elkaar. Het ging om een paar puntjes, Jasper was nu net de betere. Het is mooi dat met Jasper en Danielle twee aansprekende namen het toernooi gewonnen hebben."

In het dubbelspel gaf het powertennis van Mandy Wagemaker en Nicole Thyssen de doorslag. Zij wonnen met 6-3 en 7-5 van Kim Kilsdonk en Nicolette van Uitert. "Mandy slaat zo hard, daar is het niet makkelijk tegen spelen", aldus Kilian.

Bij de mannen ging de zege in het dubbelspel naar Stijn de Gier en Jesse Timmermans. Zij wonnen met 6-2, 2-6 en 6-3 van Kevin Benning en Yannick Zenden. "Twee boys uit Brabant. Dat ze kunnen tennissen weet iedereen, dat het er nu uitkomt is mooi voor ze. Ik vond ze in de halve finale erg sterk tegen Sander Arends en Niels Lootsma."