Van Terheijden en Arends door in Raalte

Tim van Terheijden en Sander Arends zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNLTB NRT Masters in Raalte. Van Terheijden had drie sets nodig tegen Remko de Rijke.

Van Terheijden, de nummer drie van de plaatsingslijst in Overijssel, was met 6-2, 6-7 (1) en 6-3 te sterk voor De Rijk. "Tim kwam achter in zijn partij, toen dachten we echt dat het gehaktdag was. Met Bart Beks en Monique Zuur verloren er al geplaatste spelers in de eerste partijen. Tim won toch nog. Het is goed dat er paar goede namen in het toernooi blijven", gaf toernooileider Floris Kilian aan.

In de kwartfinales neemt Van Terheijden het op tegen Jesse Timmermans. Hij won met 6-4 en 6-3 van de als zesde geplaatste Niels Lootsma. "Niels had het gisteren ook al lastig. En Jesse Timmermans is gewoon een hele goede tennisser. Hij laat dat niet constant zien, maar hij kan het veel tennissers lastig maken. Hij speelde een degelijke wedstrijd", zag Kilian.

De als vierde geplaatste Arends won met 6-4 en 6-0 van Gijs Brouwer. Ook Botic van de Zandschulp bereikte de kwartfinales. Hij gunde de als vijfde geplaatste Bart Beks twee games, 6-1 en 6-1.

In het vrouwentoernooi schaarden Danielle Harmsen en Nicole Thyssen zich bij de laatste acht. De als tweede geplaatste Harmsen gunde Devon Kuijstermans slechts één game, 6-0 en 6-1. "Danielle en Olga Kalyuzhnaya zijn toch wel de twee favorieten, met kort daarachter Nicole Thyssen", denkt Kilian.

Tessa van de Ploeg is de volgende tegenstander van Harmsen. Zij schakelde de als vijfde geplaatste Monique Zuur uit, 7-5 en 6-3.

Thijssen, de nummer drie van de plaatsingslijst, won met twee keer 6-2 van Dominique Karregat. In de kwartfinales wacht Thijssen een ontmoeting met Joany Pontjodikromo. Zij schakelde Liv Geurts uit, 3-6, 6-4 en 6-1.

Kilian zag de publieke belangstelling toenemen in Raalte. "Er waren veel meer mensen dan de eerste dagen. Ik hoop dat de mensen de komende dagen ook naar Raalte komen." Het programma van morgen nodigt daar in ieder geval toe uit. De nummers één en twee van de plaatsingslijst, Nick van der Meer en Jasper Smit, komen in actie. In het vrouwentoernooi speelt de als eerste geplaatste Olga Kalyuzhnaya morgen in Raalte.