KNLTB reikt prijs uit voor gay empowerment

De secretaris van de Nederlandse tennisbond KNLTB, Marja Bongers-Jansen, reikte op maandag 25 mei de Pinkstertrofee uit. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan één van de winnaars van het Pinkstertoernooi die zich op sportief gebied onderscheidt.

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Pinkstertoernooi plaats in Amsterdam. Aan dit grootste Europese gay tennistoernooi deden 300 tennissers uit 15 landen mee: homo, lesbo, bi en hetero. Tennisvereniging Smashing Pink organiseerde het toernooi dit jaar voor de 23ste keer.

Bongers-Jansen is de eerste vertegenwoordiger van de KNLTB die in functie een gay tennis evenement bezoekt. Zij verwelkomde alle deelnemers en feliciteerde de winnaars.

Bongers-Jansen: “Ik wil benadrukken dat iedereen welkom is in de tennissport, ongeacht culturele achtergrond, geslacht, leeftijd of seksuele geaardheid”.

De Pinkstertrofee ging dit jaar naar Sophie Barbier uit Frankrijk (Parijs) vanwege haar sportieve prestaties en omdat zij zich op internationaal niveau inzet om meer vrouwen mee te laten spelen met gay tennistoernooien.