Hogenkamp gestrand in kwartfinales Sobota

Richel Hogenkamp is blijven steken in de kwartfinales van het ITF-toernooi (75,000 dollar) in Sobota/Rokietnica, Polen. Kiki Bertens plaatste zich eerder wel voor de laatste vier.

Hogenkamp, de nummer drie van de plaatsingslijst, redde het niet tegen de ervaren Tsjechische Petra Cetkovska. De dertigjarige Cetkovska, op dit moment de nummer 227 van de WTA-wereldranglijst, trok met 6-4, 1-6, 6-2 aan het langste eind. Hogenkamp is de nummer 117 van de wereld.

Hogenkamp begon sterk, maar Cetkovska maakte een vroege break achterstand ongedaan en won de openingsset uiteindelijk met 6-4. In set twee stelde Hogenkamp orde op zaken (6-1), maar in set drie liep ze toch weer achter de feiten aan.

Cetkovska won de eerste twee games, nam een 4-1 voorsprong en ging op 5-2 nogmaals door de opslag van de Doetinchemse. Hogenkamp werkte één wedstrijdpunt weg, maar capituleerde op het tweede.

Bertens, als tweede geplaatst, speelt zaterdag in de halve eindstrijd tegen de als vierde geplaatste Jelena Ostapenko uit Letland.

Klik hier voor meer informatie over het ITF-toernooi in Sobota/Rokietnica.