Ostapenko te sterk voor Bertens in Sobota

Kiki Bertens is in de halve finales van het ITF-toernooi in Sobota (75,000 dollar) uitgeschakeld. De speelster uit Wateringen ging in drie sets onderuit tegen Jelena Ostapenko.

Bertens, de nummer twee van de plaatsingslijst in Polen, ging met 6-3, 2-6 en 6-3 onderuit tegen de pas achttienjarige Letse. Ostapenko was als vierde geplaatst in Sobota.

In de eerste set kwam Bertens met 3-1 voor, maar daarna won de Letse vijf games op rij. In de tweede set brak Bertens de nummer 124 van de wereld bij een stand van 3-2. De Wateringse pakte daarna de set met 6-2. Na een vroeg break in de derde set kwam Bertens van 4-1 nog terug tot 4-3, maar de twee daaropvolgende games gingen naar de Letse.

Bertens stond voor het eerst sinds de Topshelf Open in Rosmalen in de halve finales van een toernooi. Bertens schreef in Sobota samen met Richel Hogenkamp het dubbelspel op hun naam. In de eindstrijd wonnen ze vrijdag met 7-6 (2) en 6-4 van Ostapenko en Cornelia Lister uit Zweden.