Dubbelspeltitel voor Griffioen en Van Koot op US Open

Rolstoeltennissters Jiske Griffioen en Aniek van Koot hebben in New York de titel veroverd in het damesdubbelspel. In een wedstrijd die vanwege de regen werd uitgesmeerd over twee dagen versloegen ze Marjolein Buis en Sabine Ellerbrock.

Het stond 4-4 toen de wedstrijd zaterdag werd afgebroken. Een dag later denderden Griffioen en Van Koot door naar de zege. Ze verloren nog slechts drie games. Het werd 7-6 (3), 6-1.

Met de dubbelspeltitel nemen Griffioen en Van Koot enigszins revanche voor hun nederlaag in de halve finales van het enkelspel. Griffioen won eerder dit jaar de titel op de Australian Open en Roland Garros. 

Als koppel speelden Griffioen en Van Koot hun vierde Grand Slam-finale van 2015. Ook op Roland Garros toonden ze zich de beste. Het is na 2013 de tweede keer dat het Nederlandse duo de titel wint in New York. Vorig jaar moesten ze hun meerdere erkennen in Yui Kamiji en Jordanne Whiley, die in 2014 onverslaanbaar waren op de Grand Slams. In 2013 was die status nog voorbehouden aan onze landgenotes.