Van Koot en De Groot pakken dubbelspeltitel na thriller

Rolstoeltennissters Aniek van Koot (foto) en Diede de Groot hebben op de Lotto NK Tennis de damesdubbelspeltitel veroverd.

In een zinderende finale rekenden de ervaren Van Koot en de aanstormende De Groot af met Marjolein Buis en Michaela Spaanstra: 4-6, 7-5, 16-14.

Van Koot (de nummer twee van de wereld) en De Groot (nummer negen) liepen in set twee in 'no time' uit naar 5-0, maar zagen Buis en Spaanstra helemaal terugkomen. Vanaf 5-5 herpakten Van Koot en De Groot zich weer en wonnen ze twee games op rij.

De derde set werd beslist door een wedstrijdtiebreak en daarin gingen de kansen over en weer. Van Koot en De Groot kregen de eerste kansen, maar konden een 9-7 voorsprong niet verzilveren. De wedstrijdpunten gingen vervolgens over en weer, totdat Van Koot en De Groot op 15-14 de genadeslag uitdeelden.

Vorig jaar grepen Buis en Spaanstra ook al naast de titel. Toen verloren ze de finale van Van Koot en Jiske Griffioen.

Titel voor Scheffers en Egberink

Maikel Scheffers en Tom Egberink hebben hun status waargemaakt in de herendubbelspelfinale tegen Berry Korst en Koen Meerwijk. De twee beste Nederlandse rolstoeltennissers, die zondag de enkelspelfinale tegen elkaar spelen, wonnen overtuigend met 6-2, 6-2.