Hogenkamp laat Brengle ontsnappen in Rosmalen

Richel Hogenkamp heeft niet zich geplaatst voor de kwartfinales van het Ricoh Open in Rosmalen. De Doetinchemse verloor in drie sets van de Amerikaanse Madison Brengle.

Hogenkamp, met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi, ging met 7-5, 5-7 en 7-5 onderuit tegen de 26-jarige speelster uit de Verenigde Staten. Brengle, de nummer 68 van de wereld, had in de eerste ronde nog gewonnen van de als vijfde geplaatste Laura Siegemund.

Hogenkamp leverde in de eerste set bij een stand van 6-5 haar opslag in. In de tweede set kreeg de Gelderse bij 5-4 zes setpoints, maar Brengle brak de Doetinchemse. Na een nieuwe break serveerde Hogenkamp de set uit, 7-5. In de derde set kreeg Hogenkamp op 5-4 een matchpoint, maar ze leverde uiteindelijk haar opslag in. Brengle pakte ook de twee daaropvolgende games, 7-5.

Hogenkamp debuteerde in het hoofdtoernooi van het grastoernooi in Rosmalen.