Hogenkamp te sterk voor Hozumi op Ricoh Open

Richel Hogenkamp heeft de tweede ronde bereikt van de Ricoh Open. De Doetinchemse schakelde de Japanse qualifier Eri Hozumi uit.

Hogenkamp was met twee keer 6-2 te sterk voor de 22-jarige Japanse. Hozumi is de nummer 216 op de wereldranglijst. Hogenkamp werd in de gehele partij geen één keer gebroken. Ze werkte één breakpoint weg.

Voor Hogenkamp was het haar eerste partij in het hoofdtoernooi in Rosmalen. Ze kwam vier keer eerder in actie bij het grastoernooi, maar dat was telkens in het kwalificatietoernooi.

In de tweede ronde treft de Doetinchemse de Amerikaanse Madison Brengle. De nummer 68 van de wereld won gisteren al van de als vijfde geplaatste Laura Siegemund, 6-3, 3-6 en 6-2. Hogenkamp speelde één keer eerder tegen Brengle. De speelster uit de Verenigde Staten was vorig jaar op het toernooi van Brisbane met 6-4 en 6-1 te sterk voor Hogenkamp.

Bekijk hier de loting van het vrouwentoernooi in Rosmalen.