LTC Leeuwenbergh verovert landstitel Lotto Eredivisie Dames

LTC Leeuwenbergh heeft zich gekroond tot beste damesteam van Nederland door in een zinderende finale van de play-offs af te rekenen met LTC Zee en Duin. Het verschil was slechts één set. Leeuwenbergh had vorig jaar de finale nog verloren van TC Breda.

Op het tennispark van LTC De Lisse gingen de halve finales zaterdag niet door. LTC de Schelde en ALTC DDV lieten verstek gaan waardoor Leeuwenbergh en Zee en Duin zich automatisch plaatsten voor de finale. In de competitie had Zee en Duin op bezoek bij Leeuwenbergh, in Den Haag, met 2-4 gewonnen en de finale begon ook prima voor de nummer één van de reguliere competitie.

Daphne van Duuren boekte een duidelijke zege (6-3, 6-3) over Linda Jansen. De volgende twee enkelspelen waren echter voor Miriam Tannenbaum en Heddy Boers namens Leeuwenbergh, dat vervolgens op weg leek naar 3-1. Corinne vd Heijden-Oosters had tegen Barbara van der Gugten twee wedstrijdpunten bij een 5-2 stand in de tweede set, voordat het duel, en daarmee de ontmoeting volledig kantelde. Van der Gugten sleepte de partij eruit door de tweede set met 7-5 en de beslissende set met 6-2 te winnen.

Met het dubbelspel zetten Van der Gugten en Van Duuren Zee en Duin op een 3-2 voorsprong. Zij wonnen in drie sets van Tannenbaum en Boers. Door het verlies van die ene set moest Zee en Duin echter ook het laatste dubbelspel winnen. Ondanks een 3-0 voorsprong in de derde set slaagden Mens en Lynn Pennings daar niet in. Het werd 6-4 voor Leeuwenbergh, dat daardoor met één set verschil de landstitel pakte.

Zee en Duin moest het doen zonder de zwangere Ruby Pennings. Naar later bleek was ook Jolanda Mens zwanger.

Leeuwenbergh streed dit jaar mee op drie fronten. Naast de Eredivisie Dames had het een team in de Eredivisie Heren en in de Eredivisie Gemengd.

Heren 35+

De titel in de Eredivisie Heren 35+ werd een prooi voor Presikhaaf, dat in de finale met 4-0 van De Munnik won. Kijk onderaan dit bericht voor de uitslagen. De Munnik had in de halve finales met 4-2 van Mijdrecht gewonnen. Presikhaaf klopte Bastion Baselaar met 5-1.

De play-offs van de gemengde competitie 35+vond geen doorgang.

Uitslagen finale Lotto Eredivisie Dames

LTC Leeuwenbergh – LTC Zee en Duin 3-3

Linda Jansen - Daphne van Duuren 3-6, 3-6

Miriam Tannenbaum – Jolanda Mens 6-3, 6-2

Heddy Boers – Marit Souverijn 6-1, 6-0

Corinne vd Heijden-Oosters - Barbara van der Gugten 6-4, 5-7, 2-6

Vd Heijen-Oosters/Jansen - Mens/Pennings 6-4, 3-6, 6-4

Boers/Tannenbaum – Van der Gugten/Van Duuren 3-6, 6-3, 4-6

 

Uitslagen finale Heren 35+:

Presikhaaf – De Munnik 4-0

Lutjohan – Van Velzen 6-7, 7-6, 7-5

Leisink – Wolfert 7-5, 6-4

Greuben – Timmerman 6-0, 6-1

Zwaan – Volwater 6-2, 6-1