TC Nieuwerkerk en TOP Papendrecht in finale Eredivisie Heren

TC Nieuwerkerk en TOP Papendrecht staan zondag in de finale van de Lotto Eredivisie Heren. De regen speelden de play-offs bij TV Simpelveld parten.

"De regen was de grote boosdoener", zegt Jacqueline Boltong van TV Simpelveld. Door de slechte weersomstandigheden werden de wedstrijden later afgewerkt. De duels werden in eerste instantie in de hal afgewerkt, later speelden Simpelveld en TOS Papendrecht weer buiten. Dat duel werd pas na middernacht beslist.

Botic van de Zandschulp zette TV Duno nog wel op voorsprong tegen TC Nieuwerkerk door Guy den Heijer te verslaan, maar de overige drie enkelspelen gingen naar de ploeg uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Bart van den Berg, Stephan Fransen en Jeroen Camfferman (foto) wonnen voor de nieuwkomer op het Eredivisieniveau.

In de andere wedstrijd verloor titelverdediger Simpelveld van TOP Papendrecht. De zeges kwamen op naam van Justin Eleveld, Wesley Visser en Glenn Smits, die TOP op rozen zetten.

Jannick Lupescu verloor echter in drie sets van Kevin Boelhouwer. Daardoor werd het echt nachtwerk in Simpelveld. Moos Sporken en Boelhouwer maakten het nog spannender door het eerste dubbelspel te winnen, maar de tweede dubbel was een prooi voor TOP Papendrecht. Zij staan zondag in de finale tegen TC Nieuwerkerk. TV Simpelveld had de afgelopen drie edities van de Lotto Eredivisie Heren op zijn naam geschreven.

De partijen worden zondag op de banen van TV Simpelveld afgewerkt, vanaf 11.30 uur.

Uitslagen play-offs Lotto Eredivisie Heren:

TC Nieuwerkerk - TV Duno
3-1
Guy den Heijer - Botic van de Zandschulp 4-6, 7-6 (6), 3-6
Bart van den Berg - Boris Oomes 6-4, 6-0
Stephan Fransen - Kevin Schimmel 7-6, 6-3
Jeroen Camfferman - Arjan Pastoors 6-2, 6-3

TOP Papendrecht - TV Simpelveld 3-3
Justin Eleveld - Moos Sporken 6-7 (5), 6-4, 6-4
Wesley Visser - Jesse Timmermans 3-6, 7-6 (4), 6-0
Glenn Smits - Tim van Terheijden 6-4, 7-5