TC Nieuwerkerk pakt titel Lotto Eredivisie Heren

TC Nieuwerkerk heeft in Simpelveld de Lotto Eredivisie Heren gewonnen. In Zuid-Limburg was de ploeg uit Nieuwerkerk aan den IJssel in de finale met duidelijke cijfers te sterk voor TOP Papendrecht, 4-0.

Bart van den Berg haalde het eerste punt binnen voor TC Nieuwerkerk. Hij was met 6-1 en 7-5 te sterk voor Glenn Smits. Van den Berg kwam in de tweede set met 4-2 voor, maar daarna won Smits drie games op rij. Uiteindelijk trok Van den Berg met 7-5 aan het langste eind. "De partij van Bart was in de tweede set spannend, verder was de wedstrijd van Guy den Heijer een spannende partij", zei Jeroen Camfferman. Den Heijer versloeg Wesley Visser in drie sets, 6-2, 3-6 en 6-3.

In het derde enkelspel rekende Stephan Fransen snel af met Nigel Visser. Hij gunde zijn opponent slechts één game, 6-0 en 6-1. Jeroen Camfferman haalde daarna het beslissende punt binnen. Hij versloeg Jannick Lupescu met 6-2, 6-1. "Duidelijke cijfers, ik ben heel erg blij. Dit is heel mooi voor de club en de supporters", gaf Camfferman aan.

TOP Papendrecht kende zaterdag in de halve finales een zware dag. De partijen werden door de regen naar binnen verplaatst, om 's avonds toch nog buiten afgewerkt te worden. TOP Papendrecht sleepte om half twee 's nachts de finaleplaats in de wacht door van titelverdediger Simpelveld te winnen. Ondanks het ontbreken van Simpelveld in de finale waren er veel toeschouwers naar het tennispark gekomen. "De omstandigheden waren gisteren heel zwaar. Je hebt er mee te maken, we hebben het goed gedaan. Het vraagt geduld", aldus Camfferman.

Camfferman was voor het derde jaar in Simpelveld. Hij verloor vorig jaar de finale met De Metselaars. Hij maakte voor 2016 de overstap naar TC Nieuwerkerk. "Ik ben al vier jaar hoofdtrainer van TC Nieuwerkerk. Ze vroegen me al een paar keer. Er is een heel nieuw team gekomen, met verder Guy den Heijer en Stephan Fransen. We hebben in de competitie al goede zaken gedaan door als eerste te eindigen. Dit is een mooie afsluiting."

Finale play-offs Lotto Eredivisie Heren

TC Nieuwerkerk - TOP Papendrecht 4-0
Bart van den Berg - Glenn Smits 6-1, 7-5
Guy den Heijer - Wesley Visser 6-2, 3-6, 6-3
Stephan Fransen - Nigel Visser 6-0, 6-1
Jeroen Camfferman - Jannick Lupescu, 6-2, 6-1