Paul Haarhuis nieuwe Hoofdbondscoach KNLTB

Paul Haarhuis treedt per 26 september 2016 in dienst bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) als nieuwe Hoofdbondscoach. Haarhuis wordt verantwoordelijk voor het creëren van een topsportcultuur, zowel binnen de organisatie als bij de gecertificeerde talent partners, en is verantwoordelijk voor talentherkenning en optimale talentontwikkeling. Naast deze functie blijft Haarhuis captain van het Nederlandse Fed Cupteam dat onder zijn leiding 8 keer op rij won en dit jaar voor het eerst sinds 1997 in de halve finale van het landentoernooi stond.

Directeur Sportief, Jan Siemerink is verheugd met de aanstelling van Haarhuis. “Paul Haarhuis heeft een boeiende tenniscarrière achter de rug, zo heeft hij in het verleden samen met Jacco Eltingh op de nummer 1 van de wereldranglijst dubbelspel gestaan. Door de samenwerking met Paul kunnen we talent in Nederland nog beter begeleiden naar de top. De ervaringen die Paul heeft opgedaan, vormen een belangrijke leerstof voor de talenten.”

Paul Haarhuis: “Sinds ik in 2013 begon met werkzaamheden voor de bond heb ik dit altijd met veel plezier gedaan. Ik zet me graag in om als Hoofdbondscoach bij te dragen aan de top tien ambitie van de KNLTB. Ik kijk er dan ook naar uit om met de collega-coaches en trainers deze nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Met de aanstelling van Haarhuis beschikt de tennisbond over twee Hoofdbondscoaches. De focus van Martin Bohm, Hoofdbondscoach sinds 2013, ligt met name op het voorbereiden en uitvoeren van de verschillende wedstrijd- en trainingsprogramma’s. Daarnaast is Bohm de laatste jaren actief als coach van het Davis -en Fed Cupteam en begeleidt ook spelers van de nationale selecties in het buitenland.

De KNLTB heeft als ambitie om structureel tot de top tien tennislanden van de wereld te behoren. Door het betrekken van oud-topspelers streeft de bond ernaar een topsportcultuur te creëren. Oud-topspelers worden nog intensiever betrokken in alle activiteiten op het gebied van topsport. In de nieuwe samenstelling met Haarhuis en Bohm als Hoofdbondscoaches is er altijd een Hoofdbondscoach aanwezig in het Nationaal Trainingscentrum in Almere. Hierdoor kunnen betere resultaten behaald worden met spelers in Almere en kunnen de coaches tevens ook spelers in het buitenland begeleiden.