Titelprolongatie KNLTB NK Beachtennis voor Boot & van Slooten en van Doorn & van Haasteren

De koppels Pieter Boot/Ronald van Slooten en Margot van Doorn/Fleur van Haasteren hebben dit jaar hun titel op de KNLTB NK Beachtennis geprolongeerd. De duo's wisten zich met deze winst te plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2017. In het gemengddubbel schreven Pieter Boot en Fleur van Haasteren de titel op hun naam. In de finale versloegen zij Ronald van Slooten en Margot van Doorn.

Met ruim 220 deelnemers vond afgelopen weekeinde (zaterdag 10 en zondag 11 september) voor de dertiende keer de KNLTB NK Beachtennis plaats op het strand bij het Beach Stadion in Den Haag. De beste beachtennissers van Nederland kwamen op het strand bijeen om in de dames-, heren- en het gemengddubbel om de nationale titels te strijden.

In tegenstelling tot voorgaande edities zijn er voorafgaand aan de NK acht verschillende kwalificatietoernooien gehouden voor de dames- en herendubbel, waar een deelnamebewijs voor de NK gewonnen kon worden. De NK gemengddubbel was voor iedereen toegankelijk.

Tim van Pagee, organisator van het evenement, was zeer tevreden: "De nieuwe opzet van de NK beachtennis is geslaagd. Het niveau van het toernooi is naar mijn mening nog nooit zo hoog geweest. Daarnaast was de hele setting geweldig; twintig beachtennisvelden, een goede dj, vrolijke deelnemers en natuurlijke fantastische winnaars!"

Winnaars

Damesdubbel

1. Margot van Doorn (Amsterdam) en Fleur van Haasteren (Amsterdam)

2. Josien Boverhof (Meppel) en Susanne Munting (Meppel)

Herendubbel

1. Pieter Boot (Amsterdam) en Ronald van Slooten (Zonnemaire)

2. Mitchell Servage (Rotterdam) en Erwin Schmitz (Hoofddorp)

Gemengddubbel

1. Pieter Boot en Fleur van Haasteren

2. Margot van Doorn en Ronald van Slooten

De KNLTB NK Beachtennis werd mede door de steun van Den Haag Topsport gerealiseerd.