Griekspoor nadert beste vijf Nederlanders op wereldranglijst

Tallon Griekspoor is 17 plaatsen gestegen op de ATP-wereldranglijst en hoort bijna bij de vijf hoogst genoteerde landgenoten. De punten voor zijn Futurezege in Antalya van afgelopen weekeinde zijn nog niet eens meegerekend.

Griekspoor dankt de stijging aan een finaleplaats op een Future, een week eerder. Hierdoor is hij nu de nummer 367. De twintigjarige Tallon Griekspoor, het jongere broertje van Scott en Kevin, is zijn beide broers inmiddels ruimschoots gepasseerd. Scott moest 35 plaatsen toegeven en is de nummer 405. Kevin, op de weg terug na blessureleed, staat op 891.

Griekspoor is nog 35 plaatsen verwijderd van de één jaar jongere Van Rijthoven, die vijf treden zakte naar 332.

Thiemo de Bakker heeft een flinke knauw gekregen na het verlies van een berg punten en moet zich weer via de kleinere Challengers omhoog zien te werken. Hij is 71 plaatsen gezakt en staat nu op 257. Van de terreinwinst die hij vorig jaar rond deze tijd boekte door twee Challengerzeges op rij is niets meer over.

Bij de vijf beste landgenotes deze week nauwelijks verschuivingen. Alleen Lesley Kerkhove is tien plaatsen gezakt naar 186 en de Zeeuwse heeft in november ook nog aardig wat punten te verdedigen. Ze pakte in november 2015 de titel op een 25,000 dollar-toernooi in Equerdreville en haalde een week later de halve finales op een 25,000 dollar-toernooi in Shrewsbury.

Top 5 NL-mannen:

64. Robin Haase

145. Igor Sijsling (-4)

214. Antal van der Duim (+1)

257. Thiemo de Bakker (-71)

332. Tim van Rijthoven (-5)

Top 5 NL-vrouwen:

22. Kiki Bertens

129. Richel Hogenkamp

135. Cindy Burger

176. Arantxa Rus (+1)

186. Lesley Kerkhove (-10)