Theo Bollerman ontvangt Bondsonderscheidingsteken

Tijdens het Lustrumfeest ter gelegenheid van het 85-jarige bestaan van de IC van Nederland – de club van tennisinternationals en ex-tennisinternationals - in Zeist ontving Theo Bollerman het Bondsonderscheidingsteken uit handen van KNLTB Voorzitter Rolf Thung. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn buitengewone inzet voor de tennissport. 

De heer Bollerman heeft een indrukwekkende staat van dienst op diverse onderdelen binnen het tennislandschap. Tennis is zijn passie. Naast een enthousiaste speler, is hij als vrijwilliger bijzonder actief voor o.a. Oranje Tennis Club, de IC van Nederland, de werkgroep Beheer Nederland Tennis Erfgoed en het Nederlands Tennis Historisch Genootschap.

Dat zijn hart bij tennis ligt, blijkt ook wel uit de boeken die hij schreef over de sport. In 2003 kwam ‘Gravel en Gras’ uit en beschrijft 500 jaar tennis in Den Haag. Drie jaar later volgde ‘Vier enkel en één dubbel’, over de geschiedenis van het Nederlands team in de Davis Cup. In 2013 verscheen ‘Scheurleer, voltooide volharding’, een historische roman over leven van tennisprofessor Gerard Scheurleer.

Bondsonderscheidingsteken

Het Bondsonderscheidingsteken wordt door het Bondsbestuur toegekend aan personen die de tennissport op nationaal of internationaal niveau op buitengewone wijze hebben gediend