Nederlanders op dreef bij Indoor Senior Open in Bergen op Zoom

De Nederlandse veteranentennissers waren goed op dreef bij de Indoor Seniorn Open Bergen op Zoom. Bij de mannen ging in zes van de acht categorieën de eindzege naar een Nederlandse tennisser.

Bij de jongste leeftijdscategorie (+35) was er winst voor de Fransman Jacques Gley. Hij was in de eindstrijd te sterk voor de Noor Jonathan Dalnoki, 6-1, 6-0. Ook in de leeftijdscategorie +55 was er een buitenlandse toernooizege. De als tweede geplaatste Duitser Karl-Heinz Kremer won van zijn landgenoot Thomas Seiler, 5-7, 6-3 en 6-4.

In de overige categorieën ging de winst naar een Nederlander. Maarten de Bruijne (+40), Pieter van Houten (+45), Niels de Kok (+50), Marcel Redelijk (+60), Pieter Vaarties (+65, foto) en Piet Boverhof (+70) mochten een toernooizege bijschrijven in Bergen op Zoom.

Ook in het vrouwentoernooi was er volop Nederlands succes. Eva Haslinghuis won al haar partijen in de round robin van de categorie +40. Petra van den Akker, als eerste geplaatst, won het toernooi in de categorie +50. Ze won in de eindstrijd van de als tweede geplaatste Esther Schoustra-Hofstede, 2-6, 6-2 en 6-3. Sylvia Lievers-Kronenburg won in de round robin van de categorie +60 al haar partijen.

Het toernooi in Bergen op Zoom, gehouden in Sportcentrum De Karmel, stond voor de derde keer op de kalender. Het had dit jaar voor het eerst de status van ITF Grade 3-toernooi.

Bekijk hier alle uitslagen van de Indoor Senior Open in Bergen op Zoom.