De Groot nationaal kampioen rolstoeltennis na terugtrekken Griffioen

Diede de Groot is in Topsportcentrum Rotterdam gekroond tot Nederlands kampioen rolstoeltennis nadat Jiske Griffioen zich had afgemeld voor de finale van morgen.

Griffioen, nummer één van de wereld en winnaar van de Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen in 2004, 2006 en 2013, voelde zich niet lekker na de dubbelspelfinale. Ze gaf aan last te hebben van een griepje. In de dubbelspelfinale verloor Griffioen aan de zijde van Michaela Spaanstra van Diede de Groot en Marjolein Buis. Twee titels dus voor De Groot, die in 2015 het dubbelspel won aan de zijde van Aniek van Koot.

Voor De Groot, die maandag twintig jaar wordt, is het haar eerste Nederlandse enkelspeltitel. Ze is de opvolgster van Van Koot, die in 2015 de finale won van Buis. Vorig jaar moest De Groot in de halve finales haar meerdere erkennen in Buis, die toen met 6-3, 6-3 won. Dit jaar waren de rollen omgedraaid. De Groot klopte Buis met 6-4, 6-3.

De finale tussen Griffioen en De Groot stond voor zondagochtend 10.15 uur op het programma. Daarvoor in de plaats komen nu, vanaf 10.45 uur twee wedstrijden tussen clubspelers die zich hebben opgegeven voor de KNLTB-rematch. Daarna begint de damesenkelspelfinale.

Bekijk het speelschema op www.toernooi.nl.

Volg de wedstrijden live via www.knltb.nl/tennistv.