Buis bereikt finale in Bolton, Scheffers onderuit

Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF 2 Series-toernooi in Bolton, Engeland. Voor Maikel Scheffers viel het doek in de halve finales.

Na twee eenvoudige zeges had de als eerste geplaatste Buis in de halve finales haar handen vol aan de Italiaanse Giulia Capocci: 4-6, 6-3, 7-6 (2). Capocci was in de kwartfinales nog te sterk voor Michaela Spaanstra. In de finale speelt Buis tegen de als tweede geplaatste Lucy Shuker.

Buis kent de Britse goed. Ze speelden al 23 keer eerder tegen elkaar. Buis leidt met 14-9 in de onderlinge ontmoetingen, maar de laatste was een prooi voor Shuker. Op de Australian Open won Shuker met 6-2, 6-3.

Buis veroverde samen met Shuker al de titel in het dubbelspel. Ze klopten Spaanstra en de Francaise Charlotte Famin in de finale met 7-6 (2), 6-3.

Scheffers naar finale dubbelspel

Maikel Scheffers greep naast een finaleplaats in het herenenkelspel. De Brabander (2) moest met 6-4, 6-4 buigen voor de Japanner Takuya Miki (3). Scheffers bereikte samen met de Spanjaard Daniel Caverzaschi wel de finale van het dubbelspel. Hij nam daarmee een beetje revanche op Miki, die een duo vormde met de Nederlander Tom Egberink: 6-3, 6-1. In de finale wacht het als eerste geplaatste koppel Stefan Olsson/Evans Maripa.

Klik hier voor meer informatie over het rolstoeltennistoernooi in Bolton.