Davis Cupteam treft Bosnië-Herzegovina

De komende tegenstander van het Nederlands Davis Cupteam is bekend. Oranje speelt van 7 tot en met 9 april een uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina.

Het is een wedstrijd in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone Groep 1. Nederland had als geplaatst land een 'bye' in de eerste ronde. De winnaar van het treffen mag gaan spelen voor promotie naar de Wereldgroep, het hoogste podium van het landentoernooi.

Bosnië-Herzegovina staat na de tweede dag al met 3-0 voor in eigen huis tegen Polen. Mirza Basic en Damir Dzumhur wonnen hun enkelspelen en Basic pakte samen met Tomislav Brkic het beslissende punt in het dubbelspel. Zij wonnen verrassend van dubbelspecialisten Lukasz Kubot en Marcin Matkowski. Bij Polen ontbrak Jerzy Janowicz waardoor de captain was aangewezen op spelers buiten de top tweehonderd.

Bosnië-Herzegovina is de nummer 37 op de ITF-landenranglijst. Het kwam nooit uit in de Wereldgroep. Dzumhur is met afstand de hoogst geplaatste speler. Hij is momenteel de nummer 82 van de wereld.

Nederland staat op nummer 25 van de landenranglijst, Het won vorig jaar met 5-0 van Zweden waardoor een plaats in de Europees/Afrikaanse zone Groep 1 werd veiliggesteld. Bij Nederland maakt Paul Haarhuis zijn debuut als Davis Cup-captain. De oud-toptennisser was al captain van het Fed Cupteam en heeft sinds dit jaar de mannen erbij. 

Volg al het nieuws van het Nederlands Davis Cupteam via www.knltb.nl/daviscup