Dubbelspel ook een prooi voor Wit-Rusland

Cindy Burger en Arantxa Rus (foto) zijn er niet in geslaagd een tweede punt voor het Nederlands Fed Cupteam op het scorebord te zetten. In de vijfde en laatste wedstrijd van dit weekeinde bepaalden Olga Govortsova en Vera Lapko de eindstand op 4-1 voor Wit-Rusland.

Het dubbelspel, een wedstrijd om des keizers baard, werd met 6-4, 6-2 een prooi voor het thuisland. In de gelijkopgaande eerste set maakte een break op 4-4 het verschil. Govortsova en Lapko werkten op 5-4 Nederlands enige breakpoint van de set weg en pakten de openingsset met 6-4. In de tweede set ging het een stuk sneller en met een dubbele break voorsprong werd het 6-2.

Na de derde (enkelspel)overwinning van Wit-Rusland was de strijd in de Chizhovka Arena beslist in het voordeel van de thuisploeg. Wit-Rusland plaatst zich voor het eerst voor de laatste vier van de Fed Cup. Nederland is veroordeeld tot een wedstrijd in de play-offs van de Wereldgroep. In april speelt Oranje tegen een andere verliezer uit de Wereldgroep of een land uit Wereldgroep 2. Dinsdag is de loting.

Volg www.knltb.nl voor al het nieuws over het Nederlands Fed Cupteam. Voor beelden en interviews van deze week in Minsk, surf naar www.knltb.nl/tennistv.