Fed Cupteam treft Slowakije in play-offs Wereldgroep

Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 22 en 23 april een uitwedstrijd tegen Slowakije voor handhaving in de Wereldgroep van het landentoernooi.

Video: Arantxa Rus in actie tegen Anna Schmiedlova tijdens de vorige ontmoeting tegen Slowakije. Rus won de vierde wedstrijd met 6-3, 2-6, 6-4 en bezorgde Oranje daarmee het beslissende punt.

De equipe van Paul Haarhuis is veroordeeld tot het spelen van play-offs na de nederlaag afgelopen weekeinde in Wit-Rusland (4-1). Slowakije won in Wereldgroep II van Italië, met 3-2. Slowakije is de nummer dertien op de landenranglijst. Nederland staat achtste.

In februari 2015 stonden Nederland en Slowakije ook tegenover elkaar. In Apeldoorn won Oranje destijds met 4-1 en plaatste het zich voor de play-offs van de Wereldgroep. Arantxa Rus was belangrijk met twee enkelspelzeges (zie video). Kopvrouw Dominika Cibulkova ontbrak toen bij Slowakije. De stand in de onderlinge ontmoetingen is 2-1 voor Nederland, dat in 1996 ook van de Slowaakse vrouwen won. In 2006 trok Slowakije aan het langste eind. 

De loting voor de play-offs van de Wereldgroep, die gelijktijdig met de halve finales worden afgewerkt, leverde de volgende duels op:

Frankrijk-Spanje

Rusland-België

Duitsland-Oekraïne

Slowakije-NEDERLAND

Volg de verrichtingen van het Nederlandse Fed Cupteam via www.knltb.nl/fedcup en www.knltb.nl/tennistv.