Geen hoofdtoernooi Van de Zandschulp in Ahoy

Botic van de Zandschulp heef zich niet geplaatst voor het hoofdtoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Nederlands kampioen verloor in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi van Pierre-Hugues Herbert.

Van de Zandschulp ging met 7-6 (3) en 6- onderuit tegen de 25-jarige Fransman, de nummer vier van de plaatsingslijst in het kwalificatietoernooi. Herbert is de nummer 96 op de wereldranglijst.

Van de Zandschulp werkte in de eerste set vijf breakpoints weg. Hij werkte bij 6-5 twee setpoints weg, maar moest in de tiebreak zijn meerdere erkennen in de Fransman. In de tweede set had Herbert aan één break genoeg voor de winst. Van de Zandschulp kreeg op 5-4 nog twee breakpoints, maar hij benutte de breakkansen niet.

Robin Haase en Tallon Griekspoor zijn rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten. Haase treft Florian Mayer in de eerste ronde. Griekspoor neemt het op tegen Gilles Muller.