Griekspoor verliest bij debuut in Ahoy

Tallon Griekspoor heeft zijn debuut in het hoofdtoernooi van een ATP-toernooi niet op kunnen luisteren met een overwinning. Hij verloor in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament van Gilles Muller uit Luxemburg.

Griekspoor moest met 6-3 en 6-2 zijn meerdere erkennen in de 33-jarige Muller, de nummer 28 op de wereldranglijst. De Luxemburger won eerder dit jaar het ATP-toernooi in Sydney.

Griekspoor, met een wildcard tot het toernooi toegelaten, werd in zijn eerste opslagbeurt gelijk gebroken. Muller nam een 3-0 voorsprong. Daarna kwam Griekspoor beter in de partij. Hij liet onder andere twee games op love noteren. Een breakpoint forceren lukte echter niet, Muller won de set met 6-3.

In set twee gingen de eerste acht punten naar Muller. Hij kwam met 2-0 voor. Een nieuwe break zorgde voor een 4-1 voorsprong voor de Luxemburger. Griekspoor leverde een solide servicegame af. Hij kwam daardoor terug tot 5-2. Bij die stand kreeg Griekspoor zijn eerste breakpoints van de partij, maar Muller serveerde zich uiteindelijk naar de winst.

Griekspoor maakte zijn debuut in het hoofdtoernooi op de ATP-Tour. Hij verloor vorig jaar in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Nicolas Mahut.