Haase nipt onderuit tegen Goffin in Ahoy

Robin Haase is in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam uitgeschakeld. Hij verloor in drie sets van de nummer elf van de wereld, David Goffin.

Haase, met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi, ging met 5-7, 6-4, 6-4 onderuit tegen de 26-jarige Belg. Goffin is de nummer drie van de plaatsingslijst in Ahoy.

Haase begon uitstekend aan de partij. Hij brak de Belg op love bij een stand van 2-1. Haase liep uit naar 4-1, maar Goffin kwam terug tot 4-4. Met een succesvolle challenge dwong Haase bij 6-5 een setpoint af. Met een uitstekende forehand winner haalde hij de set binnen, 7-5.

In set twee kreeg Goffin gelijk een breakkans in de eerste game, maar Haase behield zijn opslag. In de daaropvolgende opslagbeurt van Haase sloeg de Belg wel toe, 2-1. Die break was voldoende voor winst in de set, 6-4. In de derde set kregen beide spelers kansen op een break, maar het was Goffin die op 4-4 als eerste toesloeg. Met een weergaloos dropshot haalde Goffin de winst binnen, 6-4.

"Het is mooi dat je de eerste set wint, dan hoop je door te drukken. Maar hij ging een tempo hoger spelen", zei Haase voor de camera van Ziggo Sport.