Haase voor het eerst sinds 2008 in tweede ronde Rotterdam

Robin Haase staat voor het eerst sinds 2008 in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Hagenaar won in twee sets van Florian Mayer.

Haase was met 7-5 en 7-6 (3) te sterk voor de 33-jarige Duitser, de nummer 46 op de wereldranglijst. Haase en Mayer vormden op de Australian Open nog een duo in het dubbelspel. Ze verloren in Melbourne in de eerste ronde.

Mayer serveerde sterk in de beginfase van de partij. Hij liet twee games op love noteren. De Duitser kreeg ook de eerste breakkans van de partij, maar Haase serveerde zich naar 4-4. Bij die stand kreeg de beste Nederlander op de wereldranglijst twee kansen op een break, maar Mayer behield zijn opslag. Op 5-5 was het wel raak voor Haase. Met een schitterende passeerslag forceerde hij de break, 6-5. Hij serveerde zich ondanks een 0-30 achterstand naar winst in de set, 7-5.

Haase kreeg in set twee gelijk een kans op een break, maar Mayer werkte het breakpoint weg. Een paar slordige punten van de Duitser leverden Haase een breakpoint op bij 1-1, maar de return van Haase ging net uit. Na een heerlijke rally kreeg Haase een tweede breakkans, maar die serveerde Mayer weg met een ace. Haase kreeg nog meer kansen op een break, maar uiteindelijk liet hij tien kansen op een break onbenut. De scherp spelende Haase pakte in de tiebreak een 3-0 voorsprong. Hij benutte zijn eerste matchpoint, 7-3.

In de tweede ronde stuit Haase op de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste David Goffin en Andrey Kuznetsov uit Rusland. Haase bereikte in 2008 voor het laatst de tweede ronde. Hij haalde toen uiteindelijk de kwartfinales, waarin hij verloor van Michael Llodra.