Hoog niveau en spannende wedstrijden op NOVK

Debuterend toernooidirecteur Bram Lomans is onder de indruk van het niveau op de Nationale Overdekte Veteranenkampioenschappen (NOVK), die afgelopen zaterdag van start gingen en deze week tot en met zondag duren. De eerste finales van het toernooi worden op vrijdag afgewerkt.

In enkele van de hogere leeftijdscategorieën (65+ en ouder) wordt er geprobeerd om al een aantal finales op vrijdag te laten plaatsvinden. Deze tennissers hebben in vergelijking met de jongere spelers meer tijd overdag. "De spelers die werken, komen in het weekeinde aan bod", zegt Lomans, die geniet van het niveau. "In de kwalificaties worden soms al wedstrijden gespeeld van een erg hoog niveau. Dat belooft wat voor de rest van de week. Ik kijk er naar uit."

Ook dit jaar worden er weer kwalificatiewedstrijden gespeeld. De kwalificaties dragen bij aan de spanning en zorgen voor meer wedstrijden waarin het niveau dicht bij elkaar ligt. "Ik ben enorm onder de indruk van het niveau. Ik heb al heel veel gave wedstrijden gezien."

De organisatie loopt volgens Lomans ook op rolletjes. "Er zijn natuurlijk altijd dingetjes die beter kunnen zo'n eerste keer, maar over het algemeen verloopt het heel goed."

Oud-tophockeyer Lomans organiseert dit jaar samen met toernooileider Arnout van Weelde voor het eerst de NOVK. Lomans speelt zelf ook mee en komt later vandaag in actie in de eerste ronde van het herendubbelspel 40+. "Maar mijn prioriteit ligt bij de organisatie", aldus de 41-jarige toernooidirecteur.

Het toernooi wordt gespeeld in het Tulip Tenniscenter te Hilversum en is gratis te bezoeken. De partijen beginnen doordeweeks om 12.00 uur en worden niet later dan 22.00 uur gestart. Volg de NOVK via toernooi.nl.

Klik hier voor alle wedstrijden die vandaag (dinsdag) gespeeld worden.

Klik hier voor meer informatie over de NOVK, zoals toernooibepalingen en een lijst met oud-winnaars.