Koolhof en Middelkoop naar eindstrijd in Rotterdam

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop zijn goed op dreef bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Het Nederlandse koppel plaatste zich voor de finale door Jean-Julien Rojer en Horia Tecau te verslaan.

Koolhof en Middelkoop waren met 6-4 en 6-3 te sterk voor Rojer en zijn Roemeense partner. Koolhof en Middelkoop hadden in beide sets aan één break genoeg voor de winst in de set.

Het was voor het Nederlandse duo de tweede keer dit jaar dat ze wonnen van Rojer en Tecau. Ook op het ATP-toernooi in Sydney wonnen de tennissers uit Duiven en Leerdam. Op de Australian Open wonnen Rojer en Tecau in de tweede ronde.

Voor Koolhof en Middelkoop is het de tweede finale dit jaar. Eerder wonnen ze het dubbelspel bij het toernooi in Sydney. In de eindstrijd in Rotterdam treft het Nederlandse duo het koppel Ivan Dodig en Marcel Granollers. De nummers drie van de plaatsingslijst schakelden de als eerste geplaatste Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut uit, 6-3, 6-4.