Meer wedstrijden in totaal op dit jaar vervroegde NOVK

De Nationale Overdekte Veteranenkampioenschappen (NOVK) staan op het punt van beginnen. In het Tulip Tennis Center te Hilversum, op de vorig jaar vernieuwde plexipave hardcourt-banen, strijden rond de vierhonderd Nederlandse senior-tennissers vanaf vandaag tot en met volgende week zondag om de nationale indoortitels.

Het aantal van 407 aanmeldingen is boven verwachting gezien het feit dat de NOVK dit jaar een maand eerder is. De tennisbond heeft hiervoor gekozen om het toernooi minder dicht tegen het zomerseizoen aan te laten plaats vinden. "We hoopten op vierhonderd", zegt Bram Lomans, die samen met Arnout van Weelde de toernooidirectie vormt. Dat is de eerste keer voor ex-tophockeyer Lomans, die zelf ook een gooi doet naar succes (in de leeftijdscategorie 40+).

"We hebben dit jaar meer poules en in een aantal categorieën hebben we ook een aantal kwalificatieduels ingevoerd. Dat maakt dat er in totaal meer wedstrijden worden gespeeld. Daarom is het in de eerste dagen (vandaag en morgen) al behoorlijk druk."

Er wordt gespeeld in 47 categorieën tussen de 35+ en 85+ en in het herenenkelspel is de concurrentie in sommige gevallen erg groot, met name in de leeftijdsklassen 35+, 45+, 55+ en 60+.

De wedstrijden beginnen vandaag om 13.00 uur en er wordt gespeeld tot circa 21.00 uur. Op zondag, wanneer alle banen beschikbaar zijn, zijn er wedstrijden van 16.00 uur tot circa 19.00 uur. Doordeweeks wordt er gespeeld vanaf 12.00 uur. Hou toernooi.nl in de gaten voor het speelschema en mogelijke aanpassingen daarin. Tot en met vrijdag zijn er al wedstrijden ingepland. Volgende week zaterdag en zondag worden de finales gespeeld.

Toeschouwers zijn op alle dagen van harte welkom en de toegang tot de wedstrijden is gratis.

Klik hier voor een speelschema van de eerste dag van de NOVK.

Klik hier voor meer informatie over de NOVK.