Scheffers kan niet stunten op Wheelchair Tournament Rotterdam

Maikel Scheffers is uitgeschakeld in de kwartfinales van het enkelspel en de halve finales van het dubbelspel op het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam. Ook Tom Egberink is klaar op het toernooi in Ahoy, een ITF Series 1-toernooi.

Scheffers, de nummer acht van de wereld, moest in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Nicolas Peifer: 6-1, 6-4. De Franse nummer vijf van de wereld maakte in de tweede set een 1-3 achterstand ongedaan.

Samen met de Japanner Takuya Miki slaagde Scheffers er niet in de finale te bereiken in het dubbelspel. Dit gold ook voor Tom Egberink en de Brit Gordron Reid.

Scheffers en Miki hadden na de tweede game helemaal niets meer in te brengen tegen het Franse duo Stéphane Houdet/Nicolas Peifer: 6-1, 6-0. Egberink en zijn Britse partner Reid dolven het onderspit tegen de Argentijns/Britse combinatie Gustavo Fernandez/Alfie Hewett: 6-7 (1), 6-3, 10-5.

Sinds 2009 is er gelijktijdig met het ATP-toernooi een rolstoeltennistoernooi in Ahoy, Rotterdam. Het toernooi is altijd sterk bezet, en dit jaar vormt daarop geen uitzondering.