Toernooizege Buis in Bolton

Marjolein Buis heeft het ITF 2 Series-toernooi in het Engelse Bolton op haar naam geschreven. Onze landgenote won zowel het dubbel- als het enkelspel.

Lijstaanvoerster Buis rekende in een finale tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst af met de Britse Lucy Shuker: 6-2, 6-4. Het was voor Buis de vijftiende overwinning in 24 duels met Shuker. Eerder dit jaar had Shuker gewonnen op de Australian Open.

Buis en Shuker hadden eerder al de dubbelspeltitel veroverd. Ze versloegen Michaela Spaanstra en Charlotte Famin in de finale met 7-6 (2), 6-3.

Maikel Scheffers slaagde er niet in met een trofee huiswaarts te gaan. Na zijn nederlaag in de halve finales van het enkelspel greep hij net naast de titel in het dubbelspel. Samen met de Spanjaard Daniel Caverzaschi moest hij zijn meerdere erkennen in de Zweed Stefan Olsson en de Zuid-Afrikaan Evans Maripa: 6-3, 6-1. Net als Buis sloeg Olsson een dubbelslag met twee titels.