Uitmuntende sfeer op toernooi in Beachfabriek Nijmegen

In een voormalige fabriek in Nijmegen werd afgelopen weekeinde de eerste Aruba Indoor Beach Tennis Open georganiseerd.

88 spelers uit vijftien verschillende landen deden mee aan het eerste ITF 2500 dollar-toernooi in de geschiedenis van het Nederlandse beachtennis. Met het prijzengeld gesponsord door Aruba, namen twee studenten van de HAN University of applied sciences (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) de uitdaging aan om de Arubaanse omstandigheden na te bootsen in de zogenaamde Beachfabriek, een verwarmd indoorstrand waar 365 dagen per jaar beachsport kan worden bedreven.

"Er waren veel verschillende nationaliteiten en het leek mij dat iedereen blij was. De sfeer op het toernooi was geweldig en ik genoot van de sportiviteit", liet de Nederlandse beachtennisser Tim van Pagee weten aan ITFTennis.com.

"Het was groter dan we hadden verwacht. De energie, het enthousiasme en de medewerking van de spelers was geweldig gedurende het hele weekeinde. Dat is wat dit toernooi tot een succes heeft gemaakt", zegt toernooidirecteur Edwin Marc, die een vervolg wel ziet zitten. "Hopelijk krijgen we de kans om het volgend jaar weer te organiseren", aldus Marc op ITFTennis.com.

Zowel bij de dames als bij de heren ging het als eerste geplaatste koppel er met de titel vandoor. Bij de mannen pakten de Italiaan Massimo Mattei en de Griek Iaonnis Dimopoulos de hoofdprijs ten koste van Thibaud Francois and Gerard Rodriguez. Bij de dames klopten de Slowaakse Katarina Palenikova en de Italiaanse Natascia Sciolti het Italiaanse duo Elisa Cappelli and Giorgia Gilardi in de finale.

Klik hier voor de beachtenniskalender op de website van de ITF.