Van de Zandschulp zege verwijderd van hoofdschema ABN AMRO-toernooi

Botic van de Zandschulp heeft nog één overwinning nodig om het hoofdschema te bereiken van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy, Rotterdam. Voor Niels Lootsma viel het doek in de eerste ronde.

Van de Zandschulp rekende af met de negentienjarige Rus Andrey Rublev: 1-6, 6-4, 6-3. Een knappe zege gezien het verschil op de ATP-wereldranglijst. Rublev is de nummer 113. Van de Zandschulp, met een wildcard toegelaten tot het kwalificatietoernooi, is de nummer 398. Hij werd eind vorig jaar Nederlands kampioen door in de finale van de Lotto NK Tennis verrassend van Robin Haase te winnen.

De Fransman Pierre-Hugues Herbert, nummer twee van de wereld in het dubbelspel, of de Belg Ruben Bemelmans wacht in de tweede en beslissende ronde van het kwalificatietoernooi.

Lootsma redde het niet. Hij moest in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in de Brit Aljaz Bedene: 6-3, 6-3.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.