Eerste halve finalisten bekend op Menzis NOJK

De Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (Menzis NOJK) in Racket en Fitnesscentrum De Rhijenhof zijn drie dagen onderweg en de eerste halve finalisten zijn bekend. Isis van den Broek en Rose Marie Nijkamp schaarden zich bij de laatste vier bij de meisjes tot en met 12 jaar. Kim Hansen profiteerde van een opgave in het meisjesenkelspel 15-16.

Van den Broek en Nijkamp, respectievelijk de nummers één en twee van de plaatsingslijst, hebben zich overtuigend naar de halve finales geslagen. Van den Broek stond twee games af per wedstrijd in haar drie optredens tot dusverre. Nijkamp verloor, drie keer op rij, slechts drie games. Van den Broek speelt in de halve eindstrijd tegen de winnares van het duel tussen Nina Kwakman en Floor van den Kar. Nijkamp treft de winnares van Annelin Bakker-Yara Hamerling.

Kim Hansen is de eerste die zich bij de meisjes tot en met 16 jaar bij de laatste vier heeft geschaard. Ze zag Jasmijn Gimbrere opgeven. Gimbrere won een week geleden het enkelspel op het Tennis Europe-toernooi dat werd afgewerkt bij Dekker Sport en in De Rhijenhof, dezelfde locatie als deze NOJK. Gimbrere wierp zich daarmee op als een van de kanshebsters op de nationale indoortitel, maar door een blessure is die kans dus verkeken. Hansen speelt voor een finaleplaats tegen Julie Belgraver (1) of Eniek van den Broek. 

Kraker tussen Wassermann en Den Hartog

Bij de jongens tot en met zestien jaar staan interessante duels op het programma. Een finale tussen de twee hoogst geplaatste spelers, Deney Wassermann en Lodewijk Weststrate, is nog altijd mogelijk. Wasserman en Weststrate hielden dit jaar de Nederlandse eer hoog op de Tennis Europe Winter Cup. Ze bereikten de laatste vier van het landentoernooi voor junioren.

Wassermann speelt tegen Jesse den Hartog, die de afgelopen weken zo goed op dreef was in Zoetermeer en Rotterdam (Tennis Europe). De als derde geplaatste Niels Visker, die ook onderdeel uitmaakte van het succesvolle Nederlandse team in de Winter Cup, verloor in de tweede ronde van Quinten Kleiboer. In de kwartfinales speelt Kleiboer tegen Thijmen Loof. Weststrate staat vanmiddag tegenover Joost van der Linden.

Zondag zijn de finales en het toernooi is dagelijks gratis te bezoeken. Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de Menzis NOJK.

Klik hier voor meer informatie over het toernooi, zoals een erelijst met oud-winnaars. Bekijk ook het programmaboekje.

Volg de wedstrijden rechtstreeks via een livestream.