Eerste toernooizege van het jaar voor Scheffers

Rolstoeltennisser Maikel Scheffers heeft in het Amerikaanse Tucson, Arizona, zowel het enkel- als het dubbelspel op zijn naam geschreven en pakte daarmee zijn eerste titel(s) van 2017. Aniek van Koot verloor verrassend de finale bij de vrouwen.

Scheffers, als eerste geplaatst op het ITF 2 Series-toernooi, veroverde de titel door in de finale de Spanjaard Daniel Caverzaschi te verslaan met 6-3, 6-2. De 34-jarige Brabander pakte ook de titel in het dubbelspel. Aan de zijde van de Australiër Ben Weekes klopte hij Caverzaschi en de Zuid-Afrikaan Evans Maripa: 6-3, 6-3. Scheffers had op zijn vorige toernooi, in Engeland, de dubbelspelfinale verloren. Hij speelde toen samen met Caverzaschi. De finale op de Arizona Open was zijn eerste dit jaar in het enkelspel.

Bij de vrouwen ging de titel naar Lucy Shuker, die Aniek van Koot verrassend vlot opzij zette. De Britse nummer acht van de wereld versloeg de nummer vier van de wereld met 6-2, 6-3. De 26-jarige Van Koot staat weliswaar nog ruim voor in de onderlinge duels met de tien jaar oudere Shuker (22-7), maar de Britse heeft nu wel drie van de laatste vijf ontmoetingen gewonnen.