Favorieten in leeftijdsklassen -12 en -16 jaar veroveren titel op Menzis NOJK

Op de Menzis NOJK in Racket en Fitnesscentrum De Rhijenhof te Den Haag hebben de nummers één van de plaatsingslijst hun status waargemaakt. Deney Wassermann, Julie Belgraver (15-16 jaar), Abel Forger en Isis van den Broek (-12 jaar) gingen er met de titel vandoor.

Op de finaledag van de Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen -vanaf woensdag werd er elke dag één ronde afgewerkt in de Rhijenhof- wonnen de favorieten overtuigend. Op één onderdeel na gingen alle finales tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst. Deney Wassermann versloeg Lodewijk Weststrate met 6-4, 6-1 bij de jongens tot en met zestien jaar. Beide spelers stonden tot de finale geen set af. Wassermann en Weststrate haalden dit jaar namens Nederland de halve finales van de Tennis Europe Winter Cup, het Europese landentoernooi voor junioren. Niels Visker maakte ook deel uit van die ploeg.

Bij de meisjes was Julie Belgraver oppermachtig. Zij verloor net als haar mannelijke evenknie de hele week geen set. In de finale klopte ze de ongeplaatste Anna Brinkman Adsarias met 6-1, 6-1. Belgraver wordt in juli pas vijftien jaar.

Ook in de laagste leeftijdscategorie, zowel bij de meisjes als de jongens, twee finalisten die geen set hadden afgestaan. Abel Forger won bij de jongens in de finale van Lars Wagenaar met 6-1, 6-3. Forger verloor in vijf duels in totaal slechts zestien games. Vorig jaar haalde hij al de kwartfinales.

Isis van den Broek versloeg Rose Marie Nijkamp in de meisjesfinale met 6-4, 6-2. Van den Broek haalde vorig jaar de laatste acht op de NJK en verloor op de NOJK, toen het toernooi nog in Rotterdam werd gehouden, in de tweede ronde van Sarah van Emst. De Zwolse Van Emst doet dit jaar mee bij de meisjes 13-14 jaar. Komende week is die leeftijdscategorie aan de beurt, samen met de oudste junioren (17-18).

Alle kwartfinalisten bij de jongens en meisjes tot en met zestien jaar doen komende week mee aan de NOJK 17-18 jaar.

De Menzis NOJK wordt woensdag 15 maart hervat in De Rhijenhof met de strijd bij de junioren 13-14 jaar en 17-18 jaar. Op zondag 19 maart zijn de finales. De wedstrijden zijn te volgen op een livestream. Bekijk ook het programmaboekje.

Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de Menzis NOJK -12 en -16 jaar.

Klik hier voor meer over de komende Menzis NOJK -14 en 18 jaar.