Istomin naar Melkhuisje Masters Hilversum

Na Robin Haase heeft ook Denis Istomin zijn deelname toegezegd aan de eerste editie van de Melkhuisje Masters, 18, 19 en 20 mei in Hilversum. Oude tijden herleven die dagen op het Melkhuisje, waar van 1974 tot en met 1994 een ATP-toernooi werd gehouden.

Istomin baarde begin dit jaar bij de Australian Open veel opzien. Hij sloeg in de tweede ronde niemand minder dan Novak Djokovic, zesvoudig Australian Openwinnaar, in vijf sets naar huis na een 1-2 achterstand in sets. De bebrilde Oezbeek is momenteel de nummer 70 van de wereld. In 2012 behaalde hij zijn hoogste notering tot dusverre, 33.

Bij de Melkhuisje Masters Hilversum treffen internationale profs elkaar drie dagen in een round robin-opzet, waarbij een ieder drie wedstrijden speelt. Het compacte toernooi geldt als een van de laatste voorbereidingen op Roland Garros, vanaf 28 mei in Parijs. De kaartverkoop van het toernooi start begin april.