Maak kennis met beachtennis op 15 april

Beachtennis is een relatief nieuwe, snel in populariteit groeiende tennisdiscipline en in Nederland zijn er inmiddels al meer dan zestig toernooien. Iedereen die beachtennis eens wil proberen is op 15 april welkom bij SV Koeldijk in Noord Holland.

Op deze open dag kan er kennis gemaakt worden met beachtennis onder leiding van een ervaren trainer. Voor elk niveau is er een uitdaging. Om 13.00 uur wordt gestart met een demonstratie door gevorderde strandtennissers. Om 13.30 uur is er een clinic voor kinderen gevolgd door een clinic voor volwassenen om 14.00 uur. Vanaf 14.30 uur is er de mogelijkheid tot (vrij) wedstrijden spelen. Klik hier voor meer informatie.

In februari van dit jaar werd in de zogenaamde Beachfabriek in Nijmegen het eerste ITF 2500 dollar-toernooi in de geschiedenis van het Nederlandse beachtennis gehouden. 88 spelers uit vijftien verschillende landen deden daaraan mee.

Jaarlijks is op het strand van Scheveningen de KNLTB NK Beachtennis. Dit jaar wordt op 9 en 10 september de veertiende editie gehouden. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor de EK of WK in 2018. In 2008 werd de ITF Beach Tennis Tour opgericht en in Rome was dat jaar de eerste EK Beach Tennis.

Klik hier voor meer informatie over beachtennis in Nederland.