Nederlandse teams goed onderweg op WK Young Seniors

Vijf van de zes Nederlandse formaties op de ITF Young Seniors World Team Championships in Kaapstad, Zuid-Afrika, zijn nog in de race voor een wereldtitel.

Alleen in de Margaret Court Cup, vrouwen 45+, is de hoofdprijs niet meer in beeld. Nederland (Eveline Hamers, Eva Haslinghuis en Marielle Spekreijse) speelt hierin om de plaatsen vijf tot en met acht tegen Zwitserland nadat het in de groep achter de Verenigde Staten was geëindigd, voor Duitsland en Argentinië.

De mannen- en vrouwenformaties die uitkomen in de 35+ en 40+-categorieën hebben zich allen geplaatst voor de halve finales. In de laagste leeftijdscategorie hebben Jasper Smit, Martijn van Haasteren en Dennis Kockx drie groepduels met grote overmacht gewonnen. Zij spelen in de halve finales tegen Frankrijk.

De vrouwen 35+ treffen in een play-off om de wereldtitel twee andere groepswinnaars, Duitsland en Frankrijk. Kim Kilsdonk, Olga Kalyuzhnaya en Andrea van den Hurk wezen VS en Canada terug in de groepsfase.

De 40+-teams nemen het in de halve finales allebei op tegen Spanje. De vrouwen (FOTO) boekten groepszeges over VS, Turkije en Argentinië. Stephanie Gomperts, Mireille Bink en Caroline de Vries moesten alleen tegen de VS een (dubbelspel)wedstrijd inleveren, maar Gomperts en Bink hadden met hun enkelspelzeges het treffen toen al beslist.

Ondanks de eerste nederlaag dit toernooi van Bart Beks wonnen de Nederlandse mannen van Groot-Brittannië met 2-1 waardoor ze bovenaan de groep finishten. Samen met Bas Snelders pakte Beks het winnende punt in het dubbelspel. Het werd 2-6, 6-4, 6-4 tegen Andrew Burgoyne en Luke Milligan. Milligan was in het enkelspel met 7-5, 6-0 te sterk voor Beks. Dennis Bank had Oranje op voorsprong gezet door Colin Bennett kansloos te laten: 6-1, 6-0.

Bij de mannen 45+ is Nederland een van de zes groepswinnaars na 2-0 zeges over Letland en Ierland. In de kwartfinales treffen Jeroen Bok, Marcus Hilpert en Frank van den Heuvel de Britse mannen. Bij een overwinning wacht Canada of Venezuela in de halve eindstrijd.

Klik hier voor uitslagen van de ITF Young Seniors World Team Championships. Klik hier voor meer informatie over het toernooi, dat voor de derde keer wordt gehouden. Daarvoor maakten de jongste veteranen nog onderdeel uit van de WK Seniors.