Nederlandse zeges op FOCUS tennis academy open

De Nederlandse jeugdtennissers hebben het uitstekend gedaan op de FOCUS tennis academy open in Rotterdam. In drie van de vier categoriën in het enkelspel ging de zege naar een Nederlander.

Melissa Boyden (foto) boekte haar tweede toernooizege op rij. Na haar toernooizege in Zoetermeer was ze ook op de banen van TV Victoria in Rotterdam de sterkste. De nummer één van de plaatsingslijst won in een Nederlandse finale met 6-3 en 7-6 (4) van de als derde geplaatste Bente Spee.

Ook bij de meisjes tot en met zestien jaar kwam er een Nederlandse zege uit de bus. De als achtste geplaatste Kim Hansen won in de finale knap van de als eerste geplaatste Ana Paraschiva Manea uit Roemenië, 6-1, 6-2. De Roemeense moest een week eerder in Zoetermeer ook al buigen voor een Nederlandse in de finale. Toen verloor ze van Jasmijn Gimbrere.

Hansen schreef met Roos van Reek ook het dubbelspel op haar naam. Ze wonnen met 6-3, 6-0 van Sofia Rocchetti en Jennifer Ruggeri.

Bij de jongens tot en met 14 jaar ging de zege naar Freek van Donselaar. Hij was in een spannende eindstrijd te sterk voor de ongeplaatste Duitser Mika Lipp, 4-6, 6-4 en 7-5.

Stijn Pel had net als in Zoetermeer ook in Rotterdam een goede week. Hij verloor vorige week in de halve eindstrijd, nu haalde Pel de finale. In de eindstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in de Tsjech Kristian Kubik, 7-6 (4) en 6-3.

Bekijk hier alle uitslagen en speelschema's van het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam.