Otte weer te sterk voor Van der Duim in Futuretoernooi

Antal van der Duim is in de kwartfinales van het Futuretoernooi in Poitiers (15,000 dollar) uitgeschakeld. Hij verloor voor de tweede keer binnen een maand van Oscar Otte uit Duitsland.

Het duel tussen de nummers één en vijf van de plaatsingslijst werd met 7-6 (4) en 6-1 een prooi voor de als vijfde geplaatste Otte. De 23-jarige Duitser, de nummer 388 van de wereld, won begin maart ook al van Van der Duim. In het Futuretoernooi van Lille (15,000 dollar) was Otte met 7-5 en 6-2 te sterk voor de Fries.

In de eerste set werden beide spelers één keer gebroken. Otte was uiteindelijk de sterkste in de tiebreak, 7-4. In set twee was het na een vroege break gedaan met Van der Duim. Otte won de set met 6-1.

Van der Duim haalde vorige week de halve finales van het Futuretoernooi in het Italiaanse Basiglio (15,000 dollar).