Scheffers en Van Koot naar finales Arizona Open

Maikel Scheffers en Aniek van Koot zijn nog één zege verwijderd van de enkelspeltitel op de Arizona Open, een ITF 2 Series-toernooi in de Verenigde Staten.

Scheffers en Van Koot zijn als eerste geplaatst in respectievelijk het heren- en damesenkelspel. Scheffers kwam tot dusverre nauwelijks in de problemen in Tucson. De nummer acht van de wereld won ook zijn derde duel in 'straight sets', met 6-1, 6-3 van de Zuid-Koreaan Sung-Bong Han. In de finale speelt de Brabantse rolstoeltennisser tegen Daniel Caverzaschi. De Spanjaard is ook nog zonder setverlies.

Ook in het dubbelspel treffen Scheffers en Caverzaschi elkaar in de eindstrijd. Scheffers met de Australiër Ben Weekes, Caverzaschi aan de zijde van de Zuid-Afrikaan Evans Maripa.

In de halve finales bij de dames moest Van Koot alle zeilen bijzetten om de Zuid-Afrikaanse Kgohatso Montjane opzij te zetten. Onze landgenote trok met 6-7 (5), 6-4, 7-6 (5) aan het langste eind. De Britse Lucy Shuker wacht in de finale.

Van Koot, de nummer vier van de wereld, staat met 22-6 voor in de onderlinge duels tegen Shuker, de nummer acht van de wereld. Dit jaar speelden ze nog niet tegen elkaar.

Klik hier voor meer informatie over het ITF 2 Series-toernooi in Tucson.